MotoShare breidt uit naar België

De Nederlandse start-up MotoShare, in 2016 het eerste deelplatform ter wereld voor motoren, breidt uit naar België. Sinds november dit jaar worden er meerdere motoren te huur aangeboden in Vlaanderen.

MotoShare startte in 2016 en was meteen het eerste deelplatform ter wereld voor motoren. In Nederland zijn er inmiddels 12,000 motorrijders aangesloten en zijn bijna alle motoren te huur, van custom en zijspanmotoren tot de nieuwste BMW en Harley-Davidson modellen.

Het MotoShare team bekijkt al een aantal jaar de mogelijkheden om uit te breiden naar België, en vanaf 1 november is de Belgische site nu ook een feit, zij het in licht aangepaste vorm. In België zullen op korte termijn geen motoren van particuliere eigenaren worden verhuurd, maar werkt MotoShare samen met dealers.

Jos Huisman, oprichter MotoShare: “Wij kregen al lange tijd verzoeken om ook in België actief te worden. Dat bleek in eerste instantie niet zo evident, vooral omdat het verzekeringstechnisch lastig is. We hebben daarom in België de samenwerking gezocht met dealers. Nu MotoShare open is in Vlaanderen wordt het veel gemakkelijker om online motoren te huren en voor Belgen om in Nederland te huren en Nederlanders in België.”

In Vlaanderen zijn er momenteel al 6 dealers aangesloten bij MotoShare. Peter Motor Works, Motorsport Mabbe, Peter D’Haese en Winge Motors zijn de pioniers. De rest van de dealers zullen zich nog in de aanloop van het motorseizoen 2019 aansluiten. Iedereen die huurt via MotoShare wordt vooraf goed gecontroleerd, zo kunnen wij maximale veiligheid aan onze verhuurders bieden. Daarna kan een huurder gemakkelijk online moto’s huren en dat zonder vooraf waarborg te moeten betalen.

Benieuwd naar het aanbod, of wil je wel ‘ns met een andere motor de baan op? Neem dan een kijkje op de site van MotoShare!

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.