Motormarkt in juli: 19,49% groei

Ook de afgelopen 2 maanden gingen de verkoopcijfers van motoren en scooters in stijgende lijn verder. Volgens de cijfers van Febiac werden er in augustus maar liefst 19,49% meer nieuwe motoren ingeschreven dan in dezelfde periode vorig jaar. Tot dusver doet de motormarkt het over het hele jaar bekeken 10,42% beter dan dezelfde periode in 2017.

Best verkopende merk bij de motoren, driewielers en quads in augustus was Honda met 307 nieuwe inschrijvingen, goed voor een marktaandeel van 14,31% en een stijging van zo maar even 59% ten opzichte van augustus vorig jaar. Het tweede best verkopende merk in augustus was Piaggio met 262 nieuwe inschrijvingen, goed voor een stijging van 42,4% ten opzichte van vorig jaar, op de voet gevolgd door Yamaha op de derde plek met 252 verkochte motoren en een stijging van 6,78%.

Over het hele jaar bekeken staat Yamaha nog steeds bovenaan met een marktaandeel van 12,95%, gevolgd door BMW met 12,67%. Honda staat op de derde plek met een marktaandeel van 10,63%, en hoewel de Japanners in augustus het best verkochte merk waren, doen ze het over het hele jaar tot nog toe minder goed dan in 2017. Toen verkochten ze over dezelfde periode 59 motoren meer dan dit jaar.

De algemene stijging is volgens het persbericht van Febiac het bewijs motoren opnieuw in de lift zitten, zowel voor de dagelijkse verplaatsingen en woon-werkverkeer als voor verplaatsingen in de vrije tijd.

 

Overzicht augustus 2018

 

Overzicht 2018

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.