MotoGP: Zarco naar Tech3, circuit van Wales vertraagd

Oorspronkelijk werd de 2015 Moto2-wereldkampioen Johann Zarco gelinkt aan het Suzuki MotoGP-team, maar uiteindelijk vindt de Fransman volgend jaar onderdak bij het Monster Yamaha Tech 3 MotoGP-team.

En of Zarco blij is met zijn nieuwe werkplek...
En of Zarco blij is met zijn nieuwe werkplek…

Het heeft even geduurd, aangezien Zarco reeds een voorlopige deal had getekend met Suzuki, waarbij hij reeds de motor had getest in Japan. Hij had ook al toegezegd om de 8u van Suzuka te rijden voor Suzuki, maar toen Andrea Iannone en Alex Rins bevestigd werden als Suzuki fabrieksrijders en er geen sprake bleek van een satellietteam, had de Fransoos plots geen zitje meer. Het contract ontbinden vroeg wat tijd, maar nu vindt Zarco onderdak bij het Franse Tech3 team van Hervé Poncharal. Hij krijgt zijn huidige Moto2-concurrent Jonas Folger als teammaat.

Bexit = Circuit of Wales exit?
Bexit = Circuit of Wales exit?

Minder goed nieuws kwam er binnen over het circuit van Wales. De laatste aanvraag om fondsen te krijgen om de constructiewerken aan te vangen werd afgewezen door de overheid. De overheid zo weliswaar nieuwe voorwaarden gaan opstellen en die moeten nagekomen worden alvorens er groen licht gegeven wordt. De projectleiders zoeken zo’n 90 miljoen pond, maar nu de Brexit er staat aan te komen is dat slechts een peulschil wanneer er een einde komt aan de geldtransfers richting EU, toch? In realiteit ziet de overheid het onstabiele economische klimaat ten gevolge van de Brexit als de reden waarom een investering als dit als ‘te risicovol’ moet worden bestempeld.

KTM Print style 11 tot 17 juli