MotoGP: Vaarwel MarcVDS, vaarwel Xavier Siméon

Je hoeft geen MotoGP-expert te zijn om te zien dat Xavier Siméon geen potten breekt in de MotoGP. Ondanks het miljoen euro’s dat hij meebracht naar het Reale Avintia team, wijst alles in de richting van een exit voor onze landgenoot. En omdat slecht nieuws nooit alleen komt, vernamen we vandaag ook indirect dat het team van de Belgische motorsport maecenas Marc van der Straten het voor bekeken houdt in de koninginnenklasse.

Het MarcVDS-team heeft op z’n lichts gezegd een bewogen seizoen achter de rug. Er was een openlijk bevochten dispuut tussen teameigenaar van der Straten en teammanager Bartholemy en alsof dat niet volstond bleven ook de resultaten in de MotoGP uit. Reden genoeg voor MarcVDS om zich terug te trekken uit de MotoGP, al is de manier waarop dit wereldkundig wordt gemaakt nogal vreemd.

MarcVDS blijft actief in de motorsport, maar niet langer in de MotoGP.

Het enige wat het team vooralsnog te vertellen had, was dat het in de Moto2-klasse verder zal gaan met Alex Marquez, zonder ook maar een woord te reppen over de toekomst in de MotoGP. Het hele team achter de jongste Marquez had eerder aangegeven dat ze Alex graag in 2019 op een MarcVDS-machine in de MotoGP zouden zien, al gaat dat verhaaltje dus niet door.

Exit Siméon?

De exit van Siméon kwam pas de voorbije twee GP’s ter sprake nadat onze landgenoot keer op keer teleurstelde en de MotoGP-zitjes voor 2019 in een recordtempo verdeeld werden. Hoewel Siméon oorspronkelijk een tweejarige deal had, liet Reale Avintia al blijken dat ze hoogst ontevreden zijn met de resultaten. Eerder werd er gespeculeerd over een vervanging door Alvaro Bautista, maar ook Karel Abraham liet al merken dat hij graag nog een seizoen op een 2 à 3 jaar oude Ducati wil meerijden.

Voorlopig blijft het nog koffiedik kijken, maar de kans is wel érg groot dat Siméon volgend jaar elders aan de bak moet.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.