MotoGP TV-serie komt naar…Amazon Prime

In de nasleep van Netflix’ Drive To Survive over het F1-circus, was er een gigantische vraag naar een gelijkaardige serie over MotoGP. Afgelopen jaar draaiden er continu cameraploegen mee op de GP’s en nu komt Dorna met de aankondiging dat de serie zal verschijnen op Amazon Prime.

Een medaille met twee kanten dus, want waar Netflix zowel globaal gezien als in de Benelux met verre voorsprong de grootste van alle streamingdiensten is, hinkt Amazon Prime serieus achter. Het voordeel is dan weer wel dat je de streamingdienst gratis 30 dagen kan uitproberen (BINGEN MAAR!), en dat een abonnement ook flink minder kost dan de concurrenten – €2,99 per maand.

Wat mogen we verwachten in deze TV-serie? In acht afleveringen van 50 minuten krijgen we een blik achter de schermen van de hoogste tak van motorsport. Ongetwijfeld zal er veel aandacht gaan naar de prominente podiumrijders uit het kampioenschap en daarbij komt voor seizoen 2021 ook het afscheid van Rossi bij. Voor meer info is het wel nog even wachten, want er is enkel sprake van ‘2022’, zonder concrete lanceringsdatum.