MotoGP: Teamcommunicatie via dashboards toegelaten

De Grand Prix Commissie heeft in Assen beslist dat MotoGP teams vanaf de GP op de Sachsenring via het dashboard ongelimiteerd berichten mogen versturen naar hun rijders.

Deze discussie laaide vorig jaar al eens op na een regenrace waarbij verschillende rijders hun pitstop misten omdat ze het pitboard niet goed konden lezen. Hierop besloot de commissie om de dashboardcommunicatie in eerste instantie enkel te gebruiken wanneer een rijder een zwarte vlag krijgt, of wanneer een race afgevlagd wordt.

De ‘spec’ elektronica laat het immers toe dat er gecommuniceerd kan worden tussen de teams en de rijders via het dashboard, al is dat iets wat niet iedereen wil omdat de teams zo hun rijder kunnen afsturen en de races minder spectaculair zouden worden.

Vanaf volgend weekend zullen we dus de intrede zien van ongelimiteerde communicatie van de teams naar de rijders toe, zowel in de MotoGP als Moto3 klasse. In de Moto2 is het nog even wachten tot wanneer de overstap naar de Triumph motoren en Magneti Marelli elektronica gemaakt is.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.