MotoGP in Spa-Francorchamps haalbaar volgens de Radiguès

Nathalie Maillet en Didier de Radiguès hebben in een interview aan DHnet.be meer info gegeven over hun ambities voor het circuit. Daarbij hoort de terugkeer van de MotoGP.

Maillet gaf eerder al aan dat ze na een bezoek aan een MotoGP-manche erg gemotiveerd was om het evenement terug naar Spa te brengen. Dit brengt uiteraard de nodige aanpassingswerken met zich mee en daardoor klinkt Maillet al iets terughoudender dan in een eerder interview. Waar ze eerste sprak over een terugkeer in 2020 is het nu “Niet voor 2020.” Geen onbelangrijke nuance.

Ambitieus, maar haalbaar

Ook Didier de Radiguès (zie archiefbeeld hierboven, winnaar van de GP van België in 1983 te Francorchamps) heeft zijn mening over de terugkeer van de MotoGP bijgesteld. Een maand geleden klonk hij nog erg twijfelachtig en kritisch over de ambities van het circuit, al geeft hij nu toe dat een terugkeer van de MotoGP niet ondenkbaar is. “MotoGP in Spa-Francorchamps zou fantastisch zijn en dit event zou snel een vaste afspraak kunnen worden op de MotoGP kalender. Het circuit heeft tenslotte ook een groots verleden op gebied van GP’s. Het lijkt me een haalbaar plan, al blijf ik er wel bij dat de datum van 2020 erg optimistisch klinkt…”