MotoGP: Franse hoogdag in Qatar!

Na een knalprestatie van cookie Jorge Martin, waren de verwachtingen hooggespannen voor Ducati. Zou het merk uit Bologna bij de 2de manche op Qatar dan toch nog een overwinning kunnen binnenhalen?

Zoals verwacht, schoten de Ducati’s weer pijlsnel weg bij de start, enkel geëvenaard door de KTM van Miguel Oliveira die van een twaalfde plek op de grid naar P4 racete.

Wat volgde was een trage race die continu geleid werd door Jorge Martin, totdat enkele ronden voor het einde het gevecht losbarstte. Fabio Quartararo zou op het juiste moment de Ducati’s inhalen, waardoor ze niet meer aan bod kwamen, zelfs niet met hun hogere topsnelheid op het rechte eind. Johann Zarco zou tenslotte zijn teamgenoot nog inhalen, die als rookie op het derde podiumtrapje mocht kruipen.

Verder in het pack, werd de aandacht nog opgeëist door wereldkampioen Joan Mir die een overdreven agressief inhaalmanoeuvre plaatste op Jack Miller. Die laatste was de gedoodverfde favoriet voorafgaand aan de races in Qatar, maar kon het nooit helemaal waarmaken. Op een handtassengevechtje en een duw aan het adres van Mir na, reed Miller een anonieme race.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd