MotoGP: Bagnaia (Ducati) pakt pole, gevolgd door Yamaha’s

Francesco ‘Pecco’ Bagnaia heeft de pole gepakt voor de MotoGP-manche in Qatar. Fabio Quartararo en Maverick Viñales vervolledigen de eerste startrij, met niemand minder dan Valentino Rossi als sterkste satellietrijder op de vierde plek.

De verwachtingen waren hoog gespannen voor de Ducati-rijders nadat Jack Miller snelle tijden had gepost tijdens de eerste kwalificaties. Op het langgerekte circuit van Losail halen de Ducati’s veel voordeel uit hun hoge topsnelheid, zo zette Johann Zarco vandaag nog een nieuwe MotoGP topsnelheid neer van 362,4 km/u (!) en bedraagt het verschil in topsnelheid ongeveer 20km/u met da Yamaha’s.

Toch was het enkel Bagnaia die z’n tijd kon verzilveren in Q2, want verder gooiden de Yamaha’s hoge ogen. Quartararo, Viñales en Rossi -toegegeven, met de nodige slipstream van Bagnaia – bleven Jack Miller en Johann Zarco voor. Franco Morbidelli vervolledigde de top Yamaha’s en Ducati’s met een 7de plek waarna Aleix Espargaro (Aprilia) en Alex Rins (Suzuki) de huidige wereldkampioen Joan Mir (Suzuki) vooraf gingen.

Afspraak morgen om 18u30 voor de race op Eurosport!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd