MotoGP: Bagnaia doet gouden zaak op Sachsenring

Het MotoGP-weekend op de Sachsenring stond weer bol van spektakel. Gewoontegetrouw waren het de Ducati’s die het mooie weer maakten, met een schitterende overwinning voor wereldkampioen Bagnaia die een gouden zaak doet in het kampioenschap na een spijtige misser van klassementsleider Jorge Martin.

De Prima Pramac rijder Martin vertrok nochtans erg sterk en reed het merendeel van de wedstrijd aan de leiding. Na enkele snelle leidingswissels op het atypische circuit van de Sachsenring, zette hij de tegenstand op achtervolgen. Pecco Bagnaia bleef geduldig volgen en na een charge in de laatste ronden bouwde hij de druk op Jorge Martin flink op. Die laatste bezweek in de allerlaatste minuten van de race waarbij hij erg knullig uitgleed aan de voorzijde tijdens het remmen. De laatste klacht over de Michelin voorbanden hebben we duidelijk nog niet gehoord.

Bagnaia reed dus constant en ijzersterk en bekroonde daarmee opnieuw een mooi MotoGP weekend dat nog wat extra flair kreeg door het Marquez-Gresini duo op de andere podiumtrapjes. De eerste keer sinds 1997 dat twee broers op het podium stonden in de hoogste klasse van het wegracen.