Ducati DesertX Discovery: dik uitgerust vanaf €19.990

Ducati’s Desert hoeft weinig introductie meer. Voor komend modeljaar krijgt de Italiaanse avonturier vermoedelijk geen grootse update, of dat leiden we toch af uit deze ‘accessorized’ uitvoering. De standaard DSX kreeg een nieuw kleurtje en wat handige opties voor echte avonturiers zoals sterkere handkappen, radiatorbescherming, verwarmde handvatten, een groter windscherm, een middenbok, een dikke marterplaat en motorblok bescherming. Prijskaartje? €19.990.

PERSBERICHT

Ducati DesertX Discovery, de motorfiets die klaar is voor avontuur zonder grenzen
Een DesertX die klaar is voor elk avontuur, dankzij een uitgebreide set accessoires en de bewezen technische basis met het 21″ voorwiel
De nieuwe kleurstelling Thrilling Black/Ducati Red maakt hem uniek en gedurfd, om op te vallen in elk scenario, zelfs waar het asfalt eindigtDe DesertX Discovery staat vanaf juli 2024 bij de dealer.

Borgo Panigale (Bologna, Italië), 27 juni 2024 – De DesertX Discovery is de Ducati die klaar is om onvergetelijke avonturen op en naast de weg te beleven dankzij de “full options” uitrusting die hem klaar maakt om elke bestemming te ontdekken. Met de nieuwe DesertX Discovery geniet u van reizen als nooit tevoren, dankzij onderdelen die zijn ontworpen om het comfort en de bescherming van motor en berijder te verhogen, en die zeker niet onopgemerkt zullen blijven in de ruige nieuwe kleurstelling Thrilling Black/Ducati Red.

De DesertX Discovery is gemaakt om op elk terrein onverslaanbaar te zijn en daarom is hij standaard uitgerust met verstevigde handkappen en een motorblok beschermplaat met bescherming voor de waterpomp, radiatorbescherming en verstevigde carter beschermplaatom de motorfiets te beschermen op de moeilijkste stukken. De verwarmde handgrepen en het grotere windscherm verhogen het comfort bij lage temperaturen, en de middenstandaard maakt de motorfiets stabieler, wat de toegang tot de bagage vergemakkelijkt tijdens stops en onderhoudswerkzaamheden aan de ketting en het achterwiel. De DesertX Discovery is standaard uitgerust met aluminium koffers van 76 liter, die functionaliteit en stijl combineren, zodat u alles kunt meenemen wat u nodig hebt voor grenzeloze avonturen.

De DesertX is de ideale reisgenoot, dankzij een wendbare en nauwkeurige chassis, dat zorgt voor gemakkelijk en intuïtief rijden. Daarom leidt de Turn-by-turn navigatie, die kan worden gebruikt via de Ducati Link App, de rijder duidelijk naar zijn bestemming door de aanwijzingen direct op het dashboard te tonen.

De DesertX is een veelzijdige motorfiets, die zowel op de meest uiteenlopende bergroutes als op onverharde paden uit de voeten kan, dankzij een chassis op basis van een stalen trellisframe met een lange veerweg, waardoor hij geschikt is voor elk avontuur. Tegelijkertijd biedt de drievoudige homologatie voor de banden de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende opties: van oplossingen die de voorkeur geven aan rijden op de weg tot andere die meer gericht zijn op off-road.

Het hart van de DesertX is het vloeistof gekoelde Testastretta 11° desmodromische motorblok van 937 cc met 110 pk bij 9.250 tpm en een maximumkoppel van 92 Nm bij 6.500 tpm. Op de DesertX zijn drie rijmodi gewijd aan gebruik op de weg, terwijl er twee specifiek zijn ontworpen voor terreinrijden. Dankzij een tank met een inhoud van meer dan 21 liter is het mogelijk om te reizen en tegelijkertijd de tankbeurten tot een minimum te beperken.

De Ducati DesertX 2025 in standaard trim blijft alleen leverbaar in de matte Star White Silk kleurstelling. Beide versies worden ook aangeboden in een versie met een vermogen van 35 kW voor houders van een A2 rijbewijs. Voor zowel de DesertX als de DesertX Rally is het mogelijk om direct vanaf de Ducati website een proefrit te boeken bij de desbetreffende dealer.

De motorfietsfabrikant uit Bologna biedt ook de “4Ever Ducati” garantie, geldig voor 4 jaar met onbeperkt aantal kilometers, gegarandeerd door het hele dealernetwerk, op alle DesertX modellen.

De volledige pers kit en alle persberichten met betrekking tot de Ducati DesertX, met meer informatie en alle afbeeldingen van het model zijn beschikbaar op Ducati Media House.

#Ducati #DesertX #Dreamwilder