Moto3: Canet wint na dramatische finale, Bendsneyder valt over finish

De Moto3 race in Assen is uitgedraaid op een strijd om vingers en duimen bij af te lekken. Spijtig genoeg werd thuisrijder Bo Bendsneyder het slachtoffer van een valpartij waarbij hij over de eindmeet gleed.

Bo Bendsneyder, Jorge Martin en Romano Fenati waren gedurende lange tijd de smaakmakers van de race, al weet je op voorhand dat er in de eindfase van een Moto3 wedstrijd alles mogelijk is. Bendsneyder leek te fel teruggezakt in het groepje van 10 man, al kon hij in de laatste bochtencombinaties veel goed maken mede dankzij schermutselingen vooraan in het groepje. Hij stuurde als vijfde de GT-bocht in, maar verloor daarbij teveel snelheid en werd op het rechte stuk het stuur uit de handen gereden waardoor hij over de finishlijn schoof. Omwille van dit ongeval, werd Bendsneyder uit de uitslag geschrapt en kreeg hij geen punten.

Aron Canet, Romano Fenati en John McPhee konden zich weinig aantrekken van het gevecht achterin de groep en belandden op het podium, gevolgd door Jorge Martin. Belgische rijder Livio Loi reed spijtig genoeg een redelijk anonieme wedstrijd en finishte als voorlaatste op een 21ste plaats.

De volledige uitslag:

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.