Moto2: Bovenarmbreuk voor Siméon

Dat het niet Xavier Siméon’s weekend was, is een understatement. Alsof een gebroken bovenarm na een val in de eerste bocht niet volstond, maakte zijn team meteen ook zijn opvolger bekend voor volgend jaar.

Hoewel het weekend dus begon met hoopvolle berichten over een mogelijke toekomst in de MotoGP bij Reale Avintia, eindigde het in mineur.

Maar liefst negen rijders gingen tegen de vlakte in de eerste bocht, waaronder dus ook onze landgenoot. Het resultaat: een blessure aan het borstbeen en een afgebroken humeruskop. Normaal gezien rekenen dokters minstens een maand herstel voor zo’n breuk aan de bovenarm, al liet Siméon op instagram reeds verstaan dat hij er in Silverstone opnieuw wil bijzijn.

We vermoeden dat die motivatie ook voor een deel komt doordat Tasca Racing (Siméon’s huidige team) ook net aankondigde dat het voor volgend jaar in zee zal gaan met Simone Corsi. Momenteel is onze Belg in de Moto2 zijn stuur dus kwijt en heeft hij nog geen zekerheid voor volgend jaar. Ongeacht waar zijn toekomst ligt: enkele goede resultaten in de komende GP’s zouden wel eens erg belangrijk kunnen zijn.

In naam van MaxxMoto wensen we Siméon alvast een vlot herstel en hopen we op spoedig nieuws omtrent zijn toekomst in de Grand Prix.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.