McGuinness naar Michael Dunlop’s MD Racing team

Dat John McGuinness zou terugkeren naar de TT was al bekend. Dat hij daarbij met een Norton zou aantreden in de RST Superbike en PokerStars Senior TT races, dat wisten we ook al. Maar dat hij daarnaast ook nog een team zou vormen met zijn grootste rivaal Michael Dunlop in de Monster Energy Supersport races, die hadden we even niet zien aankomen!

Vandaag maakte het MD Racing team bekend dat John McGuinness samen met Michael Dunlop zal aantreden in de 4 ronden tellende Supersport races op maandag 4 en woensdag 6 juni. Het begon nochtans allemaal als een grap, volgens McGuinness, maar het eindigde wel met Dunlop die voor hem nog een tweede CBR600RR Honda ging bouwen.

“Ik had eigenlijk geen plannen om nog een andere motor te prepareren,” aldus Dunlop, “maar toen John erover begon, klonk dit wel als een geweldig idee en kon ik gewoon niet weigeren. Het is goed voor mij en mijn team. Van iemand met 23 TT titels kan je altijd wel wat leren als je met hem samenwerkt, en ik ga hem een motor bezorgen waarmee hij opnieuw kan winnen.”

“Ik ben een grote fan van Michael, zowel als rijder en als manager van zijn eigen teams. Doorheen de jaren heeft hij het vaak opgenomen tegen fabrieksteams en gewonnen ook vanuit zijn camionette als pitbox”, aldus McGuinness, en hij voegt er nog aan toe: “De Dunlop naam betekent zoveel voor de TT fans. Ik kan niet wachten om die naam te gaan vertegenwoordigen op de TT dit jaar. Samen hebben we 38 TT’s gewonnen dus we weten wat ons te doen staat. Ik ben er zeker van dat we op het scherp van de snee zullen racen.”

Dat het zal vonken op dat eilandje in de Ierse Zee, staat nu wel vast!

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.