MaxxMember in de kijker: De Orcal-winnaar

Zaterdagochtend, tien minuten voor openingstijd van de MaxxStore. Een groene Orcal staat voor de deur, de rijder is niet te bespeuren. Tien minuutjes later komt hij binnengewandeld voor een kopje koffie. Zijn naam? Nico Janssens. De Orcal blijkt hij gewonnen te hebben via de MaxxWIN-actie…

 Tekst & Foto’s: Renaud Amand

MaxxMoto: Het is niet de eerste keer dat ik je hier op de koffie heb, maar heb je normaal niet een iets euhm… corpulentere motorfiets?

Nico Janssens: “Sinds een jaar rijd ik met een Guzzi Stelvio, die is ongeveer zo’n drie keer groter dan de Orcal. Daarvoor had ik acht jaar een VFR 800 van 2001. Daarvoor had ik nog een CB750 van ’84 en een Suzuki GSX 1100 G. Maar deze parkeert toch het gemakkelijkst voor jullie winkel.”

MaxxMoto: Het feit dat je de Orcal hebt ingeschreven betekent dat je hem ook effectief gaat gebruiken. Fijn om te zien, maar wat ben je er mee van plan?

Nico Janssens: “Normaal gezien gaat mijn vrouw er mee leren rijden. Zij heeft nog geen rijbewijs, maar droomt er al jaren van, dus dit is een ideaal begin. Daarnaast wil ik hem zelf ook wel inzetten voor korte ritjes naar de stad.”

 

MaxxMoto: En? Hoe bevallen de eerste kilometers?

Nico Janssens: “Wennen. Ik vind hem heel nerveus op middelhoge snelheid. Aan 90 km/u moet je echt beide handen aan het stuur houden. De banden zijn niet geweldig in het nat en de voorrem vraagt wat handkracht. Goed voor de reflexen, maar daarnaast verbaas ik me er wel van dat je met zo’n beperkt vermogen perfect mee kan met het verkeer. Zolang je wegblijft van de snelweg uiteraard. Op korte afstand ben ik hier echt niet langer mee onderweg als met mijn Guzzi. Grappig ding. Kwalitatief is hij niet mega, maar voor dat geld is het toch iets leuks.”

MaxxMoto: Zijn er zaken die je liever anders had gezien en/of heb je plannen om hem te personaliseren?

Nico Janssens: “Ik heb al wat zitten surfen en er zijn wel heel toffe dingen mee te doen. Wat uiteraard in het oog springt is dat verschrikkelijk groot achterlicht. Het is zo lelijk, dat het weer grappig wordt. De kans is groot dat ik er wat mee ga experimenteren, maar waarschijnlijk ga ik toch eerst voor een grotere sproeier en andere luchtfilter zodat hij wat beter kan ademen. En een MaxxMoto Full Throttle sticker er op, dat scheelt hopelijk ook 10 km/u aan topsnelheid. Nu start hij trouwens ook heel moeilijk koud. Goed batterijtje wel…”

MaxxMoto: Laatste vraag: Hoe heb je MaxxMoto eigenlijk leren kennen?

Nico Janssens: “Ik had er al van gehoord door het te zien voorbij te komen op Facebook. Toen ben ik voorbij de winkel gereden en herkende ik het logo. Dan ben ik binnengewandeld, member geworden en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.”

MaxxMoto: Als je geïnteresseerd bent in onze content, download dan zeker onze gratis App!

Nico Janssens: “Dat is al lang gebeurd!”