Maverick Viñales start op Aprilia in Misano

Het vertrek van Maverick Viñales bij Yamaha liep niet over rozen. Maar da’s nu volledig verleden tijd, want in Misano test hij binnenkort voor het Aprilia fabrieksteam.

Viñales kwam enkele weken geleden in opspraak toen hij aan de kant gehouden werd door het Yamaha fabrieksteam. Hij zou de motor opzettelijk mishandeld hebben door hem in toeren te jagen en daarmee konden ze niet lachen. Achter de schermen speelden er ook stevige financiële sponsordeals mee, al was één ding duidelijk: de relatie tussen Yamaha en Viñales verzuurde in sneltempo.

En die relatie was al niet opperbest nadat de Spanjaard nooit helemaal zijn hoge verwachtingen kon inlossen. Na enkele jaren in de schaduw van Rossi, werd hij meteen overklast door nieuwkomer Quartararo. Alles bij elkaar genoeg voor Yamaha om het contract van Viñales nog eens grondig onder de loep te nemen en uiteindelijk op te zeggen.

‘Top Gun’ klopte aan bij Aprilia, die maar wat blij waren om de nummer 6 uit het klassement van 2020 een kans te geven. Komende week gaat het team testen in Misano, al blijft het voorlopig een vraagteken wanneer Maverick mag aantreden naast Aleix Espargaro, zijn teamgenoot van toen hij nog bij Suzuki reed en daar enkele mooie successen wist te scoren.

En wat betreft Yamaha…die zitten momenteel met piloten te weinig na het uitvallen van Franco Morbidelli en Viñales’ ontslag. Niemand minder dan Cal Crutchlow (Ex- Honda LCR) zal daarom rijden op de fabrieksmotor.