Livio Loi naar Léopard!

Livio Loi (19) zal volgend seizoen uitkomen voor het Léopard Racing Team. Dat is geweldig nieuws voor de jonge Limburger, én de Belgische motorsport.

Eventjes zag het er niet goed uit voor de Belgen in het GP-circus. Xavier Siméon’s team houdt het na dit seizoen voor bekeken en ook Loi kreeg te horen dat hij volgend jaar geen contract kreeg bij RW Racing GP. Het nieuws van Léopard – het team dat vorig jaar met Danny Kent nog de titel pakte in de Moto3 – is een opluchting.

Loi: Dolgelukkig

Loi: “Ik ben erg gelukkig. Voor mij is dit een droom die uitkomt. Het is een team dat bewezen heeft dat het kan winnen. Ik ga er alles aan doen om een topjaar te beleven bij dit enorm professionele team. Voor ik het contract tekende heb ik veel gepraat met de mensen van het team en ik heb er een enorm goed gevoel bij. De laatste jaren heb ik bij RW ook veel mooie momenten meegemaakt. Ik haalde er mijn eerste overwinning in de Moto3 in Indianapolis binnen, dat vergeet ik nooit. Ik vertrek er met een goed gevoel, en na Valencia begint er weer een spannend nieuw hoofdstuk.”

Livio Loi samen met Léopard COO Miodrag Kotur.
Livio Loi samen met Léopard COO Miodrag Kotur.

Ook de COO van het Léopard team, Miodrag Kotur klonk optimistisch: ” We zijn heel erg blij met Livio Loi en vooral ook met het feit dat we opnieuw met Honda’s kunnen racen. We hebben opnieuw de elementen die ons in het verleden al een titel bezorgd hebben. Dit jaar heeft Joan Mir bewezen dat hij races kan winnen en we hebben er alle vertrouwen in dat Livio dat volgend jaar ook kan.We gaan er alles aan doen om onze piloten aan de titel te helpen.”