Lightning wil ’s werelds snelste productiemotor bouwen

Elektrisch motorfabrikant Lightning wil de titel van ’s werelds snelste productiemotor opeisen. Momenteel hoort die titel toe aan Kawasaki’s H2R.

Het is geen geheim dat de H2R bloedsnel is. Met 327 pk komt hij aardig van zijn plek, en hoewel er geen officiële GPS-meting was, reed Kenan Sofuoglu ongeveer 400km/u met een standaard H2R op de Osman Gazi brug in Turkije. Dat is dus nog een stuk sneller dan de Lightning LS-218 die de 218 mijl per uur haalde, oftewel 350km/u. En wie denkt dat het hier gaat om een motor die enkel rechtdoor snel is, bekijkt best onderstaand filmpje van een 2012 Lightning vs. BMW S1000RR.

Lightning heeft sindsdien niet stilgezeten en CEO Richard Hatfield beweert dat de nieuwe LS-??R bijna 300pk zal produceren. Wij stellen ons hoofdzakelijk de vraag of het kuipwerk van de Lightning wel aerodynamisch genoeg is om de 400km/u te halen. Na de Bonneville Speedweek weten we meer, en kunnen de vraagtekens in de naam van de nieuwe motor vervangen worden door een cijfertje. To be continued.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd