Gerucht: Transfers voor Livio Loi en Xavier Siméon?

Het Grand Prix circus is opnieuw van start gegaan in Brno en dat kondigt gewoontegetrouw ook het begin van het transfer -‘Silly Season‘ aan.

Naast enkele MotoGP-rijders die niet zeker zijn van een zitje volgend jaar, zijn ook de Grand Prix Belgen nog onzeker over de toekomst. Zowel Livio Loi (Moto3) als Xavier Siméon (Moto2) hebben voorlopig geen contract voor 2018, al gaan over die laatste wel enkele straffe geruchten de ronden.

MotoGP voor Siméon?

Het is geen geheim dat het Zelos-team (het managing bureau achter de Belgische rijders) goede contacten heeft met Reale Avintia. En volgens insiders zou dat team op zoek zijn naar een vervanger van Loris Baz. Sommige GP-fans leggen hierdoor de link die Siméon volgend jaar op het zitje van Baz plaatst, waarmee we voor de eerste keer in jaren opnieuw een Belg in de MotoGP hebben. Dat Siméon qua management goed geplaatst is om Baz op te volgen, staat buiten kijf, al mogen we uiteraard niet vergeten dat de resultaten van dit seizoen bij Tasca Racing niet om over naar huis te schrijven zijn. Siméon mocht in 2015 dan wel nog winnen op de Sachsenring, al bleven de goede (constante) resultaten sindsdien uit.

Exit Livio?

Datzelfde mag gezegd worden over Livio Loi, die ondanks een contract bij het prestigieuze Leopard Racing amper in de punten kan rijden. Sinds een veelbelovende carrièrestart op jonge leeftijd bij het MarcVDS-team, kon Livio één keer fenomenaal schitteren met een overwinning in Indianapolis voor RW Racing GP. Hoewel hij door veel kenners omschreven wordt als een uitzonderlijk talent, kon hij het tot nog toe niet écht waarmaken tijdens de races. En in de ‘dog eat dog‘-wereld van de Moto3 kan je carrière over zijn nog voor ze goed en wel begonnen is. Volgens insiders zou Spanjaard Marcos Raminez volgend jaar de plaats van Loi innemen. Dit kwam ter sprake toen twee dagen geleden Enea Bastianini bij Leopard werd ingelijfd om volgend jaar kampioenschapsleider Joan Mir te vervangen. Mir tekende immers al bij MarcVDS-Estrella Galicia in de Moto2.

Hopelijk krijgen we dit weekend in Spielberg meer duidelijkheid over de situatie van Siméon en Loi, tot dan is het nog koffiedik kijken.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd