Laurent Hoffmann schittert in NW200

Laurent Hoffmann stond vorige week aan de start in de prestigieuze North West 200. Als snelste Belg in een traditioneel zeer Brits-Iers gekleurd startveld bracht hij het er erg mooi vanaf.

Wie ‘road racing’ zegt in België, denkt daarbij meestal aan de straatraces in Chimay, Gédinne of zelfs Hengelo. Nochtans zijn er ook steeds enkele Belgische piloten die zich gaan mengen met de toppers op het Eiland Man, in het Oosten bij het de Tsjechische straatraces of bij de jongens in het Noord-Ierse circuit. Laurent Hoffmann hoeft er geen introductie en hoort intussen bij de oude garde van piloten die afzakken richting de populairste road races ter wereld. Voor de volledigheid: ook landgenoot Jean Pierre Polet gaf het beste van zichzelf tijdens de race.

Ondanks de bakken ervaring blijft het keer op keer een mooie uitdaging en ook dit keer waren er in Noord-Ierland de nodige ups and downs voor team Hoffmann. Het lange raceweekend begon immers met enkele elektronische problemen waardoor de MRP BMW S 1000 RR niet helemaal voelde zoals het hoort. De technische uitdagingen zijn sowieso ontzettend groot als ‘privateer’ racer tussen de fabrieksteams, al slaagde Hoffmann en zijn team er toch opnieuw in om enkele mooi resultaten neer te zetten. Als een van de uitzonderlijke Europeanen reed hij enkele keren netjes naar een plek in de top-20 ondanks een paar mindere kwalificaties.

De volledige uitslagen van de NW200 vind je hier.