KTM topman biedt 1,5 miljard euro voor Ducati

Dat Stefan Pierer, de topman achter KTM en Husqvarna, geïnteresseerd was in een overname van Ducati wisten we al langer. Sinds kort doet nu ook het bericht de ronde dat hij anderhalf miljard op tafel wil leggen voor het Italiaanse merk.

Het Oostenrijkse merk is flink gegroeid onder de leiding van Pierer en dankzij een strategische samenwerking met de Indische industriereus Bajaj is er zelfs ruimte voor nog meer expansie. Pierer’s droom is dan ook om van de KTM Group de derde grootste motorproducent ter wereld te maken.

Nu moeten we ook niet té snel van stapel lopen, want binnen de Volkswagen Group (waar Ducati nog steeds toe behoort) zijn er ook de nodige veranderingen geweest in het voordeel van de Italianen. Met name de nieuwe CEO Herbert Diess (ex-BMW Motorrad) en de Nederlandse Audi CEO Bram Schot steken hun liefde voor tweewielers niet onder stoelen of banken.

Voorlopig staat Ducati dus niet te koop, al hoopt Pierer uiteraard dat Volkswagen bezwijkt aan de druk van Dieselgate in combinatie met de snelle – dure!- elektrische revolutie in de autosector.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.