KTM komt met nieuwe Duke 890R en Duke 890 ‘GP’

KTM komt deze maand nog met 2 nieuwe middenklasse Duke’s. In een heel kort persbericht spreken de Oostenrijkers van een nieuwe 890R en een ‘Grand Prix inspired’ 890 GP. Maar wat moeten we daarvan nu net verwachten?

Op 7 februari krijgen we de Duke 890 R voorgeschoteld die vermoedelijk wat nieuwe kleurtjes en minimale elektronica updates omvat voor het huidige model. Het ‘Super Scalpel’ blijft daarmee een van de ultieme toppers in de middenklasse, of zeg maar upper middle class met z’n 121pk, 99Nm en prijskaartje van net boven de 12K.

En dan is er nog de GP. Twee lettertjes die meteen doen dromen van Grand Prix’, kuipwerk, Moto2 replica’s, RC8R afgeleiden en ga zo maar verder…

Da’s uiteraard wel in contrast met de ‘Naked’ benoeming, en dus vermoeden we dat een gekuipte KTM racer nog iets langer op zich zal laten wachten. In ruil wordt deze Duke 890 GP hoogstwaarschijnlijk een PowerParts special die ode moet brengen aan KTM’s inspanningen in het MotoGP-kampioenschap, zoals KTM Frankrijk eerder deed met een Tech3 special.

Het volledige antwoord ontdekken we op 22 februari…