Kruggers nieuwste custom: ‘Ladd’

Er zijn ondertussen een hoop custombouwers in België, maar er kan er maar eentje de beste zijn. En dat is Fred Krugger.

De man ging al twee keer aan de haal met het AMD wereldkampioenschap custombouwen en dankzij z’n laatste bouwsel zit het er dik in dat hij daar nog een titel mag aan toevoegen. De motor zal vanaf woensdag te bezichtigen zijn op de Intermot motorshow in Keulen.

fred-krugger-motorcycle-1

De nieuwste Krugger werd gebouwd op aanvraag van de Luikse juweliers Sansen & Gangi. Die zelf ook een kleine bijdrage aan de motor leverden: de sleutel. Dit is een juweeltje met 3,2 gram 18 karaats roze goud, twee matte onyx edelstenen en een zilveren ‘vleugel’ van (toevallig?) 46 gram.

fred-krugger-motorcycle-8

 

Krugger ging voor dit project terug naar de basis van de customs: een dikke V-twin, vette carburator, zo weinig mogelijk bedrading en een hardtail. Het geheel wordt aangedreven door een 103 S&S ‘Shovel-style’ motorblok. Maar het allercoolste is dat de motor volledig doormidden gesneden werd. Waarom? Because awesome.

fred-krugger-motorcycle-4

Krugger doopte zijn nieuwe motor ‘Ladd’, naar een legendarische dragstrip op een militaire luchtmachtbasis in Alaska. Nu enkel nog de motor daar krijgen om een potje te racen…

fred-krugger-motorcycle-6

fred-krugger-motorcycle

(Met dank aan Wildhog, Beringer, Thierry Dricot Photography, Mecagen en Adrien Jowa)

fred-krugger-motorcycle-10

banner-janemaxxmoto-684x960