Nieuwe ZX-4R in de maak…

De launch van de Kawasaki ZX-25R ging niet onopgemerkt voorbij en bracht veel jaloezie met zich mee ten opzichte van de Aziatische markt. De kleine vierpitter van 250cc beloofde veel sensaties in een kleine vormfactor en een knipoog naar de motoren van weleer. 

Nadeel? Hij kwam niet naar Europa.

Hier kennen we al ettelijke jaren de bravere variant: de Kawasaki Ninja 400. De kleine, lichte tweepitter met een vermogen van 45pk en een licht sportieve houding die vooral bestemd is voor de A2-rijder. Maar wat als we durven dromen over een volbloed racemachine binnen die 400cc klasse? Dat brengt ons integraal tot de Kawasaki ZX-4R. Het broertje dat volgens de geruchten klaar staat om gepresenteerd te worden aan het grotere en dus hopelijk ook Europese publiek.

We verwachten een vermoedelijk gelijklopend design met de ZX-25R, een knipoog naar zowel de nieuwe ZX-10R en een kleurstelling die doet denken aan de ZXR750. Clip-ons en een agressieve kniehoek gecombineerd met het hoogtoerige karakter van de vierpitter en strak chassis maken het plaatje af. 

Waar de kleine 250cc viercilinder goed is voor ongeveer 50 pk durven we hier toch hopen op de volle 70 tot 80 pk en wat bruikbaar koppel in het middengebied. Hopelijk wordt de nieuwste telg in het lichte gamma niet genekt door Europese milieunormen en mogen we hem grondig testen op Europese bodem.