Kawasaki Ninja ZX4-RR klaar voor British Superbikes!

De Kawasaki ZX4-RR is misschien wel dé smaakmaker voor 2023. Ok, hij is duur voor een vierhonderd, al zou de gillende viercilinder eindelijk opnieuw de supersport-sensaties van de nineties en nillies kunnen doen herleven. Reden genoeg voor de organisatoren van het British Superbikes kampioenschap om een ‘Superteen’ klasse op te richten, exclusief voor de nieuwe 400!

PERSBERICHT:

Na de zeer populaire onthulling van de geheel nieuwe Ninja ZX-4RR, is Kawasaki UK verheugd aan te kondigen dat het een geheel nieuwe serie van één merk zal lanceren, het Kawasaki British Superteen Championship. De serie zal deel uitmaken van de kalender van het Bennetts British Superbike Championship 2024, waardoor jonge rijders de kans krijgen om voor enorme publieken te racen op de beste circuits in het VK.

De nieuwe Kawasaki British Superteen-klasse staat open voor rijders tussen de 15 en 20 jaar en zal acht double-header-rondes rijden op de belangrijkste circuits van het VK, waaronder een geplande World Superbike-ondersteuningsrace. Met rijders op gelijke machines wordt de serie een spannend spektakel voor fans langs het circuit, terwijl het hoge toerental van de 4-cilinder 400cc Supersport-machine perfect is om jonge rijders te helpen hun vaardigheden te ontwikkelen als onderdeel van ’s werelds meest competitieve binnenlandse series. De algehele winnaar van het kampioenschap in de Superteen-klasse 2024 ontvangt een gloednieuwe Kawasaki Ninja ZX-6R racefiets.

Elke racefiets die meedoet aan de serie wordt gebouwd door Kawasaki Team Green Technical Partner, MSS Performance, die ook een keuze biedt uit twee pakketten voor elk budget. Omdat we dit een eerlijke en competitieve optie willen maken om te gaan racen, beginnen de pakketprijzen bij minder dan £ 12.000 plus btw.

De serie werd vandaag officieel gelanceerd op Brands Hatch, met de allereerste Ninja ZX-4RR in het VK, gebouwd volgens racespecificaties, die het hele weekend te zien is in Pit Lane. Medewerkers van Kawasaki UK en MSS Performance zullen ook het hele weekend aanwezig zijn voor alle rijders en teams die geïnteresseerd zijn om volgend seizoen deel te nemen aan het kampioenschap.

Ross Burridge, Head of Marketing & Racing Department bij Kawasaki UK zei: “Zodra we dit model op het productieplan zagen staan, wisten we dat het bestemd was voor het circuit! Het is fantastisch om de BSB Championship-promotor MSVR aan boord te hebben en ons in staat te stellen een klasse volledig aan deze motor te wijden!

“We zijn verheugd dat we een concurrerend geprijsd en opwindend racepakket kunnen aanbieden aan jonge rijders die hun racecarrière willen ontwikkelen. De ethos van Team Green ging altijd over het ondersteunen van jong talent en het bieden van kansen op het circuit, dus we kunnen niet wachten om dit aan te pakken. een stap verder met deze nieuwe klasse in 2024.”

Stuart Higgs, Bennetts British Superbike Championship Series Director merkte op: “Het is 32 jaar geleden dat de Britse circuitpromotors het eerste “Superteen” Championship lanceerden, en op de deelnemerslijst stonden James Haydon, David Jefferies, John McGuiness en Michael Rutter. We zijn enorm verheugd om de naam “Superteen” terug te brengen naar de status van het Britse kampioenschap.

“Samen met onze partner Kawasaki UK zijn we deze belangrijkste instapklasse opnieuw aan het kalibreren met een nieuwe motorfiets die de ontwikkeling van het team en de rijder ten goede zal komen en, belangrijker nog, beperkt blijft tot strakke budget- en reglementaire parameters. Elke grote verandering in de structuur van het kampioenschap wordt zorgvuldig overwogen en huidige Junior Supersport-machines zullen in aanmerking komen voor veel verschillende regionale en nationale clubkampioenschappen.”

Neem voor meer informatie over het ZX-4RR-pakket contact op met MSS Performance via orders@mssperformance.com of 01206 913216.

Neem contact op met superteen@msvracing.co.uk om uw interesse in deze klasse te registreren.