Kawasaki 2022: ‘Basic’ Versys 1000 & Z50th Anniversary modellen

Kawasaki is al enkele jaren bezig aan een gestage opmars in Europa. Het merk presenteerde over de laatste jaren tal van goede modellen en dat verdiende volgens het Benelux-team een feestje. MaxxMoto was erbij in Autoworld, waar we de laatste nieuwe modellen in levende lijve konden zien, naast enkele wereldpremières.

Foto’s: Jonas Roosens en Mike Van Cleven

Nee, écht volledig gloednieuwe modellen waren er niet bij, maar met een basic variant van de Versys 1000 en enkele mooie kleurtjes op de Z900, Z650 en beide ‘RS’ varianten voor de 50ste verjaardag van de Z, heeft Kawa er weer een paar verkooptoppers bij. Het merk gaf grif toe dat de aanleveringscrisis hen parten speelde in 2021 en voor 2022 worden er ook problemen verwacht. Wie zijn oog laat vallen op onderstaande motoren, kan er dus maar best snel bij zijn.

De nieuwigheden begonnen met de Versys 1000, die nieuw is voor ’22 naast de eerdere S en SE varianten. Het gaat hier dus om een basic uitvoering die je zelf met accessoires kan uitrusten naar je eigen smaak…want het prijskaartje ging gevoelig omlaag. Kawasaki stelde uiteraard zelf ook al optiepakketten samen die je kan terugvinden op hun website.

  • Tourer: Mono-key zijkoffers met luxe binnentassen
  • Tourer Plus: Mono-key zijkoffers met luxe binnentassen, LED-mistlampen, GPS steun en Framesliders
  • Grand Tourer: Mono-key zijkoffers met luxe binnentassen, LED-mistlampen, GPS steun, Frame sliders, Topkoffer 47 liter met rugsteun en luxe binnentas

De Versys 1000 is vanaf einde januari beschikbaar bij de Kawasaki dealer in de kleur Candy Lime Green voor de prijs van €12.999,-.

Na de Versys volgde het nieuws over de 50ste verjaardag van de Z-modellenreeks met aandacht voor de Z900, Z650, en hun RS afgeleiden. Stuk voor stuk krijgen ze een ‘Z50th Anniversary Edition’, waar het vooral de Sugomi Z’s zijn die opvallen met een prachtige nieuwe ‘Firecracker Red’ kleurstelling. (Voor de kleurfanatici: dit rood gebruikte Kawasaki courant in de eighties).

Mocht je geïnteresseerd zijn in één van deze speciale uitvoeringen, dan kunnen we je maar één ding aanraden: nu naar de dealer, want toeleveringen blijven een heikel puntje voor 2022…

Persbericht & Prijzen:

Kawasaki Z Range bestaat 50 jaar, 4 nieuwe exclusieve Limited Edition modellen 

Vijftig jaar na de introductie van de spectaculaire Z1 is de Z-range nog steeds leading in het naked segment. Om het jubileum van de iconische Z range te vieren introduceert Kawasaki 4 exclusieve modellen voor 2022.

Dat een modelreeks 50 jaar toonaangevend is in de motormarkt is uniek. De Kawasaki Z range is door de jaren heen alleen maar sterker geworden. Kawasaki is wereldwijd de nummer 1 in het naked segment. Om 50 jaar Z te vieren introduceert Kawasaki voor 2022 vier gelimiteerde 50th Anniversary modellen. Deze zijn een lust voor het oog met sterke verwijzingen naar het roemrijke verleden waarbij liefhebbers hun hart kunnen ophalen.

Z900 50th Anniversary

De Z900 domineert het naked segment in Europa. Met de beste performance in zijn klasse, geweldige rijeigenschappen en een rijke uitrusting zoals het kleuren TFT-display, Traction Control en Power modes heeft de Z900 het beste totaalpakket in zijn klasse. De opvallende Sugomi styling is voor deze jubileum editie gehuld in de kleur ‘’Firecracker Red’’. De kleurstelling is gebaseerd op die van de Z1100GP, de machtige luchtgekoelde Z uit de jaren 80, en is een kenmerkende kleur voor Kawasaki modellen uit dat tijdperk. Verder is er de goudgekleurde voorvork, het glanzend zwart afgelakte frame, speciale zadels en is de Z900 voorzien van speciale Anniversary logo’s. Alles bij elkaar maakt dit van deze Z900 een lust voor het oog. 

Z650 50th Anniversary

De veelzijdige Z650 is met zijn lichte chassis, korte wielbasis en koppelrijke parallel-twin een succes onder een brede groep rijders. Door de hoge bouwkwaliteit en uitrusting als LED-verlichting, een TFT-kleurendisplay en smartphoneconnectiviteit is de Z650 een populair lid van de Z-familie. Als 50th Anniversary Edition is ook de Z650 voorzien van de hoogwaardige rode lak, welke speciaal gemaakt wordt voor deze modellen. Donkerblauwe en zilveren striping wordt aangevuld met in goud uitgevoerde Z-emblemen, net als de Z modellen van weleer. Met de rode wielen, speciale lederen zadels en jubileum logo op het voorspatbord is de Z650 50th Anniversary Edition een zeer bijzondere verschijning.

Z900RS 50th Anniversary

Met de introductie van de Z900RS toonde Kawasaki al zijn liefde voor details en respect voor het verleden.

De RS brengt op een eervolle manier een hommage aan de legendarische Z1 gecombineerd met moderne techniek en prestaties. Met de Z900RS 50th Anniversary wordt de perfecte combinatie tussen het heden en het verleden nog verder gesterkt. De Candy Diamond Brown kleur versterkt samen met het Fireball-patroon de schoonheid van dit model. Door de lak aan te brengen in meerdere lagen ontstaat er een diepe en glanzende laklaag. Als aanvulling hierop is er het glanzend zwarte frame, gouden wielen, grabrail en is er een speciaal zadel. Om het plaatje compleet te maken is het model rondom voorzien van Z50th Anniversary en prachtige Double Overhead Camshaft (DOHC) emblemen. 

Z650RS 50th Anniversary

Als meest recente toevoeging aan de Z-familie heeft ook deze Retro Sport alles in zich om een succes te worden. De Z650RS is een eerbetoon aan de Z650-B1 uit 1977. De nieuwe koppelrijke parellel-twin is geplaatst in een nieuw frame passend bij het retro design. Net als eerdere Retro Sport modellen zit ook de Z650RS vol met prachtige styling elementen zoals de Tear Drop benzinetank, dubbele tellers en de iconische Duck Tail. De 50th Anniversary Edition is net als de Z900RS voorzien van de diepe Candy Diamond Brown lak met Fireball graphics, gouden wielen, speciaal zadel, grabrail en DOHC-logo’s.

Beschikbaarheid

De Z50th Anniversary modellen zijn vanaf heden te bestellen bij de Kawasaki dealers en worden in het voorjaar van 2022 geleverd.

Z900 50th Anniversary Firecracker Red €10.299,-

Z650 50th Anniversary Firecracker Red €7.799,-

Z900RS 50th Anniversary Candy Diamond Brown €12.699,-

Z650RS 50th Anniversary Candy Diamond Brown €8.699,-

Alle Anniversary modellen worden geleverd met een prachtig exclusief boekwerk genaamd ‘Z Chronicles’. Dit boekwerk staat vol met informatie, specificaties en hoge kwaliteit kleurenfoto’s van alle legendarische Z-modellen van 1972 tot 2022. Het boek is niet apart te krijgen en net als de modellen zelf zeer exclusief.