Kallio vervangt Zarco bij KTM

Belangrijke update van het KTM-front: Mika Kallio gaat Johann Zarco per direct vervangen in het KTM-fabrieksteam. Johann Zarco en KTM lieten eerder al weten dat ze eind dit jaar hun samenwerking zouden beëindigen. Verdere ontwikkelingen en lopende werkzaamheden hebben de prioriteiten nu verlegd waardoor Zarco al meteen wordt vrijgesteld van zijn MotoGP-taken. De Fransman blijft wel nog tot het einde van het seizoen onder contract bij KTM.

KTM bevindt zich in een cruciale fase van het MotoGP-seizoen en legt de focus vooral op de volgende generatie van de RC16. Mika Kallio heeft als testpiloot bij KTM al een langdurige en uitgebreide ervaring opgebouwd en de Fin zal nu een belangrijke rol gaan spelen bij het verzamelen van waardevolle gegevens in race-omstandigheden. Kallio wordt dus de nieuwe teamgenoot van Pol Espargaro, die al zeven top tien resultaten behaalde in 2019 en zich als tweede op de grid kwalificeerde tijdens de laatste Grand Prix in San Marino.

Kallio is al een oudgediende bij KTM. De Fin maakte deel uit van het team bij het debuut in de MotoGP-klasse in Valencia 2016 en hij heeft vanaf de vroege testfasen van de RC16 sterk bijgedragen aan de ontwikkeling van de motor. De afgelopen seizoenen reed hij zeven races met een wildcard. Volgens KTM is Kallio er klaar voor om de inspanningen van KTM in de eerste koningsklasse te gaan versterken, zowel voor de rest van het 2019 seizoen, als met het oog op de verdere ontwikkeling van de 2020 RC16.

Pit Beirer, KTM Motorsport Director: “We moeten beslissingen nemen om ervoor te zorgen dat we onze middelen op de best mogelijke manier gebruiken en we staan ​​momenteel in een positieve richting met onze MotoGP-structuur. We zijn ervan overtuigd dat Mika ons in deze fase kan helpen dankzij zijn kennis en ervaring. Het is van het grootste belang dat we onze testresultaten in echte raceomstandigheden verifiëren om het seizoen 2020 in de beste omstandigheden te beginnen. Mika heeft zijn kunnen op de RC16 bewezen en we zijn blij dat hij zich bij het team voegt als racepiloot. WE zullen ons volop concentreren op deze nieuwe configuratie terwijl we vechten voor de punten in de laatste races van het kampioenschap. Tegelijkertijd willen we Johann bedanken voor zijn inspanningen sinds hij zich bij ons ambitieus project voegde in november vorig jaar. We moeten nu aan de toekomst denken en deze stap zetten. KTM zal hem blijven ondersteunen tot het einde van ons contract aan het einde van 2019 en we wensen hem echt het allerbeste voor zijn toekomst.”

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.