Jonathan Rea verlengt contract bij Kawasaki Racing Team

Jonathan Rea heeft dan toch een einde gemaakt aan de wilde geruchten die de afgelopen weken de ronde deden. Niks van aan dus, hij plant gewoon de komende 2 seizoenen te blijven doen waar hij goed in is: winnen op een Kawasaki ZX-10RR in de WSBK. 

De geruchtenmolen rond de toekomstplannen van Jonathan Rea draaide de afgelopen weken op volle toeren. Hij zou verschillende opties overwegen waaronder misschien zelfs een overstap naar de MotoGP. Maar daar komt nu defnitief een einde aan. Na zijn 60e overwinning in de WSBK in Brno afgelopen weekend, waarbij hij ook meteen het bijna 20 jaar oude record van Carl Fogarty brak, maakte het Kawasaki Racing Team bekend dat Rea ook in 2019 en 2020 op de ZX-10RR blijft racen. Never change a winning team met andere woorden.

Rea en Kawasaki hebben de afgelopen jaren duidelijk de juiste formule gevonden en rijgen de ene overwinning na de andere aan mekaar. En dat plannen ze de komende 2 jaar te blijven doen.

“Ik ben heel blij dat ik de komende 2 seizoenen bij het Kawasaki Racing Team kan blijven racen,” aldus Rea. ‘Sinds het einde van vorig seizoen spraken we al over een contractverlenging, en het is fijn dat dit nu ook eindelijk rond is zodat we ons verder kunnen concentreren op de resterende races van 2018. Ik werd vanaf het begin in 2014 meteen opgenomen in de Kawasaki familie en de successen die we sindsdien behaald hebben overtreffen onze wildste dromen. Hier wil ik dan ook blijven. Het voelt gewoon goed om samen dit verhaal verder te blijven schrijven.” De Noord-Ier voegt er nog aan toe: “Ik wil iedereen in het Kawasaki Racing Team bedanken voor hun geloof in mij en voor de kansen die ze me geven. We gaan de komende 2 seizoenen harder werken dan ooit om de overwinning in het kampioenschap binnen te halen op de ZX-10RR. Ik heb een topteam om me heen om ervoor te zorgen dat we kunnen blijven vechten voor de wereldtitel.”

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.