Japan Legends steekt de Z900 in een classic superbike jasje

Japan Legends, de Spaanse workshop gevestigd in Madrid, brengt een ombouwkit op de markt waarmee je je Z 900 in een knap ZXR 750 retro-jasje kan steken.

Jorge Torrecillas, de drijvende kracht achter Japan Legends, zat al een jaar of twee met het idee voor een ombouwkit voor de Z 900 in zijn hoofd. Pas toen hij Efraón Triana van UFO Garage kon strikken, een van de beste motorfietsbouwers in Europa, kwam het hele project in een stroomversnelling. Kawasaki Spain stelde hen twee maanden lang een Z 900 ter beschikking en daarmee kreeg het project ook meteen een strakke deadline.

De kit, die als een soort Ikea bouwpakket verkocht zal worden met de verf en alle nodige onderdelen, bevat een kopkuip met een dubbele LED koplamp, alle nodige bevestigingen en een Renthal stuur. Verder bevat de kit ook een onderkuipje en ander kontje waarbij je de keuze hebt om een tweede zadel voor een passagier te installeren. De tank van het prototype hebben ze geverfd, maar ze bestuderen nog de mogelijke opties voor de commerciële versie van de kit.

De lijnen zijn redelijk rond, zeker in vergelijking met de originele ZXR 750. De reden daarvoor is dat ze bij Japan Legends geen zin hadden om simpelweg een ​​replica van de ZXR 750 te maken. “Het is en blijft een moderne motor geïnspireerd op de Kawasaki ZXR 750 H1 Stinger”.

Op dit moment is er nog geen prijs beschikbaar. Ook verdere details zullen binnenkort nog onthuld worden. Geïnteresseerden kunnen al wel rechtstreeks contact opnemen Japan Legends via hun sociale netwerken: Facebook-pagina en Instagram. Kawasaki Europe heeft ook al interesse getoond en wil de kit direct via hun dealernetwerk gaan verkopen

Als het van Japan Legends afhangt, blijft het ook niet bij deze ombouwkit. Naast de ZXR 900 kit zijn er ook al plannen voor een FZR en een GSXR en een CBR 92 ombouwkit.

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.