Discover Overland 2018 brengt motorreizigers samen

Vorig weekend vond de 2de editie van Discover Overland plaats. 3 goed gevulde dagen met presentaties, workshops en panel discussies, op een leuke locatie op de Belgisch-Nederlandse grens.

Discover Overland is een event voor en door motorrijders. Het idee is ontstaan vanuit een passie voor reizen en motorrijden, en dat willen de organisatoren dan ook zo veel mogelijk delen. De focus ligt daarbij op overland reizen, en dan niet alleen op de motor, maar ook met andere gemotoriseerde voertuigen, van scooters tot unimogs. Reizigers samen brengen en ervaringen en tips laten delen, dat is de insteek.

Net zoals vorig jaar trokken heel wat motorreizigers richting Ulicoten bij Baarle Nassau op de Belgisch-Nederlandse grens. Zo’n 170 deelnemers lieten zich een weekend lang onderdompelen en warm maken voor verre reizen. De deelnemers kwamen niet alleen uit België en Nederland. Het internationale karakter, én het feit dat alle presentaties en workshops in het Engels zijn, trekt elk jaar weer een heel gevarieerd publiek aan met deelnemers die van heel wat verschillende uithoeken komen: Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Groot-Brittannië, Griekenland, maar ook India, Maleisië, Australië en de USA.

Eentje die van ver kwam

Het programma bestaat uit een mooie mix van presentaties, workshops en panel discussies. Tijdens de presentaties kan je wegdromen van verre oorden, inspiratie opdoen en gewoon zin krijgen om te vertrekken. De workshops geven je dan weer een hoop praktische informatie mee zodat je goed voorbereid op weg kan.

Zo was er dit jaar een workshop banden wisselen, waarbij je ook zelf aan de slag kon en een workshop ‘motor optillen’ waarbij een aantal verschillende manieren getoond werden om je motor weer in verticale positie te krijgen. In de workshop EHBO leerden de deelnemers hoe ze met simpele middelen een been kunnen spalken.

Drukbezochte banden workshop

De panel discussies gingen dit jaar onder andere rond grensovergangen en visa, een thema waar dan ook heel wat vragen rond zijn. Maar de beste verhalen en ervaringen worden doorgaans gedeeld bij het kampvuur en een paar pinten aan het eind van de dag.

Tussen alle presentaties en workshops door, kan je ook een kijkje nemen op de reizigersmarkt. Dit jaar waren er naast een boekenstandje met nog meer inspirerende verhalen, ook standjes van Allroadmoto, Bartang, Mosko Moto en Adventure Shield om niet alleen jezelf, maar ook je motor helemaal klaar te stomen voor je volgende reis.

Ook Sjaak Lucassen (of R1 Sjaak) was er met het verhaal van zijn wereldreis op de R1 en zijn aRctic1 project

Wil je er volgend jaar ook bij zijn, noteer dan alvast het derde weekend van september in je agenda. En hou ook zeker de Discover Overland facebook pagina en website in de gaten.

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.