IOM TT Zero: Saroléa vierde, winst voor Honda

Bruce Anstey heeft de IOM TT Zero gewonnen op zijn Honda Mugen, op grote afstand gevolgd door Guy Martin op de andere Mugen. Saroléa moest van begin af aan onderdoen voor de University of Nottingham dat de derde podiumplaats innam.

Tijdens de race was er redelijk wat verwarring, want de transponder van Daley Mathison (UoN) werkte niet, waardoor Dean Harrison (Saroléa) een tijdlang als derde aangegeven werd. Op Radio Manx was echter te horen dat Mathison en Harrison samen reden, waaruit we konden afleiden dat de motor van de University of Nottingham de Saroléa SP7 zou kloppen.

De Honda Mugens waren gedurende de hele race onaanraakbaar met een topsnelheid die om en bij de 30km/u hoger lag dan die van de UoN-motor. De Saroléa topte op Sulby Straight met 124,7 mph, wat toch een merkelijk verschil is met de 162,9 mph van Guy Martin’s Mugen Shinden Roku.

Hoewel de Mugen’s dus een hogere topsnelheid neerzetten dan de Lightweight motoren, zat een ronde van 120mph er nog niet in, al had dat uiteraard ook met de vochtige weersomstandigheden te maken.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.