IoM TT video game: McGuinness terug op de Honda!

Voor de fans van de Isle of Man TT die echt niet kunnen wachten tot eind mei, of die zelf in hun dromen ook wel ‘ns over het eiland racen, is er nu virtueel soelaas: het officiele IoM TT videospel komt er aan voor PS4, Xbox One en PC.

Het was een aantal jaar wachten op een degelijk TT spel, maar producent Big Ben Interactive komt meteen sterk uit de hoek met Isle of Man – Ride on the Edge. De makers van het spel kregen exclusieve toegang tot de teams en het circuit. Zo maakten ze een laser scan van het volledige parcours. Elke boom, elke rots, elk putje werd geregistreerd, wat zorgde voor een heel gedetailleerd en vooral realistisch beeld van dit 37,73 mijl lange circuit. Google streetview aan hoge snelheid dus.

Ook de rijervaring is zo realistisch mogelijk gemaakt. Als je over het circuit dendert, gaat je vizier langzaam vliegjes verzamelen, de schaduw van de bomen maakt het moeilijk om het circuit te zien en als je terug in de zon komt, word je even verblind. En net zoals in de echte race, moet je ook in het spel de pit in voor nieuwe banden en benzine. Je kan in de huid kruipen van zo maar even 23 piloten en je hebt de keuze uit 38 motoren. McGuinness terug op een Honda? Geen probleem!

Het Isle of Man TT spel is nu beschikbaar voor pre-orders op de IoM TT website voor 39,99£. De officiële release staat gepland op 6 maart.

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.