Inschrijvingscijfers november: motormarkt blijft stabiel

In de eerste tien maanden van 2020 werden er exact 5 motoren meer verkocht dan in 2019. Een straffe prestatie van de motorwereld in dit coronajaar.

Binnen de top-10 merken deden vooral Yamaha, Triumph en Kymco het goed in 2020, al liet Yamaha het in oktober wel afweten met een verlies van bijna 25%. BMW krabbelde dan weer recht met 20 procent meerverkoop in oktober wat het jaartotaal op -1,45% brengt. Kawasaki had een moeilijkere oktobermaand (-23%), maar blijft wel stabiel over het hele jaar (-2%)

Drama voor Honda

Vooral Honda (-14%) , Harley-Davidson (-12%), Suzuki (-13%) en SYM (-11%) tekenen redelijk dramatische cijfers op voor 2020. En waar die laatste drie merken in oktober recht proberen te krabbelen, duikt Honda nog een flink stuk dieper in het rood (-39%).

Hoewel 2020 nooit een referentiejaar zal zijn, staat de motormarkt in fel contrast met de automarkt die bijna een kwart inlevert tegenover vorig jaar. De grote winnaar op vlak van mobiliteit blijft uiteraard wel de fiets, samen met alle elektrisch aangedreven voertuigen.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd