Indian overheerst Amerikaans Flat Track kampioenschap

Flat Track racen wordt met de dag populairder. Dat is mede te danken aan evenementen zoals Dirt Quake, Hells Race en afgelopen weekend nog het Flatlands Festival in Lelystad, maar ook in de V.S. – waar het Flat Tracken oorspronkelijk vandaan komt –  zit het in de lift.

Daar is het voornamelijk te danken aan de oeroude rivaliteit tussen Harley-Davidson en Indian. Harley bracht vorig jaar voor het eerst in meer dan veertig jaar een nieuwe flat track racemotor uit, terwijl Indian – nu in de handen van de Polaris Group – voor de eerste keer in zestig jaar op de proppen kwam met een team voor het AMA-flat track kampioenschap. En wat voor een team. ‘The Wrecking Crew”, zoals Indian’s PR-team het omschrijft, bestaat uit de grootste kampioenen uit de recente geschiedenis, nl. Brad Baker, Bryan Smith en Jared Mees.

Indian en H-D, de drijvende krachten achter het flattracken in de VS.

Het Indian team had het hele seizoen een overmacht en na maar liefst zes volledige Indian-podiums is Jared ‘Jammer’ Mees zeker van de titel. Rest er nog slechts één vraag: wanneer komen H-D en Indian eens op de proppen met een flat track racemotor voor het grote publiek?

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.