Honda werkt aan Himalayan concurrent

Royal Enfield’s Himalayan krijgt er binnenkort een concurrent bij. Of dat leiden we toch af uit patenttekeningen die Honda indiende. Het gevleugelde merk wil een rudimentaire allroad bouwen op basis van hun eigen GB350, een nakedbike die razend populair is in de Oosterse markten.

De Himalayan was dé grote doorbraak voor Royal Enfield. Het merk wilde af van haar oude imago en heeft op korte tijd een erg uitgebreid gamma aan retro-gestijlde motoren met moderne techniek neergezet. De Himalayan was het eerste succesnummer dat kon rekenen op massale belangstelling dankzij de basic looks en techniek.

Een formule die Honda niet ongemerkt voorbij ging. Het merk heeft in het verre Oosten tal van eenvoudige motorfietsen rondrijden die de EU-normen niet halen, al zou dat mits enige aanpassingen aan de demper en elektronica wel mogelijk zijn. Het is dan ook geen verrassende move dat Honda haar GB350 gebruikt als basis om een lichte hoogpoter op te bouwen. Of deze ooit zijn weg naar Europa zal vinden, blijft wel een vraagteken. Hier is het voor Honda in het allroad segment immers al redelijk druk met de nieuwe NX500, Transalp 750, CB500X, NC750X, CRF300 Rally en CRF300L. Maar zeg nooit nooit!