Honda onthult 755cc tweecilinder voor nieuwe Hornet en Transalp

Een tweecilinder, 755cc, met 270° krukas en 91pk: da’s Honda’s nieuwe wapen voor de middenklasse. Als we de geruchten mogen geloven, komen er vier nieuwe motoren waarvan we er dit jaar nog twee te zien krijgen, namelijk de Transalp en Hornet.

Met 91pk bij 9.500 toeren en 75Nm bij 7.250 toeren is het duidelijk dat Honda mikt prestaties die gelijkaardig zijn aan die van de meeste middenklasse platformen. Voorlopig is het nog niet bekend of er ook een DCT-variant zal komen en da’s een interessant vraagstuk aangezien Honda duidelijk de ‘budget-kaart’ speelt. In het verleden stond het gevleugelde merk – afgezien van de instapmodellen- immers synoniem voor viercilinders, waar ze nu gaan voor de goedkopere paralleltwins die ongetwijfeld ook in Thailand geproduceerd worden. Of er dus ook (relatief dure) DCT’s volgen, blijft dus afwachten.

Hoewel aandachtige lezers intussen de eerste beelden van de Transalp reeds gezien hebben (op onze Facebook of Instagram) is het nog even wachten tot de EICMA voor meer info. To be continued!