Hallo, Triumph Speed Triple 1200 RS!

Triumph is al een tijdje bezig met een teasercampagne voor de nieuwe Speed Triple. Uit deze spypics leren we alvast de belangrijkste details.

De Speed Triple is een vaste waarde binnen het Triumph-gamma, al moet het gezegd dat de motor niet meer helemaal op kon tegen de zware kleppers bij de supernakeds. Daarbij komt nog de nieuwe Euro5-norm en dus was het hoog tijd voor een update.

En wat voor een update. Niet alleen wordt de cilinderinhoud een stuk groter, ook krijgt de motor meer dan vermoedelijk een compleet elektronicapakket zoals we eerder al zagen op andere Triumphs. Op de spypics bespeuren we alvast een up/down quickshifter, naast ander hoogwaardig spul zoals Öhlins vering en Brembo Stylema remklauwen.

Het opmerkelijkste is misschien nog de onderliggende uitlaat. Terwijl de designers bij de vorige editie nog volhardend bij de bovenliggende uitlaten zwoeren (“deel van het Speed Triple DNA”), lijken ze nu toch tot rede te zijn gekomen. Ter info: een Arrow lowdown uitlaat zorgde voor 7kg (!) gewichtsbesparing, we verwachten dus ook een lichter gewicht voor de 2021-versie.

Last but not least zien we ook dat de achterste schokbreker niet langer gelinkt is, maar direct richting de (langere) enkelzijdige achterbrug loopt. Ook omwille van gewichtsbesparing? Of om ruimte te maken voor de katalysator? We zullen het binnenkort weten!

via MCN

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd