CFMoto MT800: reuzendoder met KTM-blok?

CFMoto heeft voor het eerst beeldmateriaal vrijgegeven van haar MT800. Deze variatie op KTM’s 790 Duke zou wel eens een interessante optie kunnen zijn voor avonturiers met een beperkt budget.

KTM Adventure 790, Husqvarna Norden 900, KTM Adventure 890 (R), …en nu dus ook de CFMoto MT800. Stuk voor stuk zijn het variaties op hetzelfde thema, namelijk een KTM paralleltwin motorblok op hoge poten. Waar Husqvarna meteen de kaart van de exclusiviteit trekt, zorgt het partnership van KTM met CFMoto wel voor een budget-alternatief.

Dat er een CFMoto adventurebike ging komen, wisten we al langer. Eerst was er sprake van een concept op basis van het 1290 KTM motorblok, maar toen doken er spypics op van een 790-afgeleide. Net zoals er bij KTM sprake is van een S-straatversie en R-offroader, zal de CFMoto beschikbaar zijn in twee uitvoeringen. Beide worden aangedreven voor het ‘oude’ 790 motorblok, wat voor CFMoto wel een stevige upgrade is t.o.v. de 650 paralleltwins die ze nu in het gamma hebben.

Het opvallendste aan het beeldmateriaal van CFMoto is misschien nog wel dat de Chinezen echt werk maakten van de styling, want zeker met de gouden velgen op offroadwielen en met de geïntegreerde LED’s, ziet deze MT800 er goed uit. Toch blijven er nog een hoop belangrijke vraagtekens. Wat moet dit nu kosten? Wat is het kwaliteitsverschil met KTM/Husqvarna?

Wordt verwacht in Europa tegen eind 2021!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd