Hallo, Ducati Streetfighter V2?

Met de EICMA in het vooruitzicht laaien de roddels over nieuwe modellen op. Bij Ducati is er zo sprake van een Streetfighter V2 oftewel een nakedbike op basis van de Panigale V2.

Wanneer de Italiaanse motormedia begint te speculeren over een Streetfighter V2, dan mag je er eigenlijk wel van uitgaan dat die motor er komt. De Italiaanse journalisten zijn meestal 4 handen op één buik met de jongens uit de fabriek in Bologna en deze roddel ontstond eigenlijk al ten tijde van de eerste coronacrisis. Nu zou er al een prototype van de Streetfighter V2 gespot zijn, maar die foto’s zijn veel te onduidelijk om iets uit op te maken.

Hoe dan ook zou zo’n kleinere Streetfighter heel logisch zijn, Ducati heeft bijna alle onderdelen al in huis van de Panigale V2 en met de 153pk sterke V2 is het een ideaal blok om andere jongens in de categorie (Z900, MT-09, KTM 890R, Street Triple 765, etc.) de loef af te steken. Hopelijk hebben de Italianen uit de V4 geleerd dat ze meteen een tuning met meer koppel moeten afleveren, waardoor het topvermogen iets lager zal liggen dan in de Panigale V2 – er wordt al gespeculeerd over 140pk.

Verder verwachten we een elektronicapakket met alle moderne snufjes, een design dat geïnspireerd is op de Streetfighter V4 en een prijskaartje dat hopelijk iets lager komt de liggen dan de 20k die je momenteel kwijt bent aan een Panigale V2.

Als die elementen aanwezig zijn, dan zou zo’n Streetfighter V2 wel eens de Hypermotard kunnen vervangen als meest complete Ducati funbike…