Geen Isle of Man TT voor McGuinness?

Na het spijtige nieuws over Bruce Anstey, zijn er aanhoudende geruchten dat TT-legende John McGuinness verstek zal geven voor de 2018 Isle of Man TT. Aanleiding daarvoor is het slechte herstel van zijn beenbreuk die hij 14 maanden geleden opliep.

Voorlopig is er nog geen officieel persbericht verstuurd vanuit het kamp van McGuinness, al is het inmiddels wel bevestigd dat hij verstek geeft voor de TT Zero. Team Honda Mugen liet reeds weten dat Lee Johnston en Michael Rutter de twee Shindens over de Mountain Course zullen jagen.

Mocht McGuinness verstek geven, dan betekent het een hoop minder spektakel, zowel bij de superbikes als supersport. ‘McPint’ had in de 600-klasse immers recent een deal gesloten met het MD Racing Team van Michael Dunlop, zijn grootste concurrent voor het evenaren van Joey Dunlop’s record van 26 TT zeges. Bij de dikste motoren had McGuinness dan weer net zijn jarenlange relatie met Honda verbroken in een poging om het gereanimeerde Norton aan een TT-zege te helpen.

Problemen met Honda’s Fireblade (en een ongetwijfeld lucratieve deal) dreven John van Honda naar Norton.

Momenteel wachten we nog op meer nieuws vanuit het kamp van McGuinness, al is het geen nieuws dat het herstel van zijn beenbreuk erg moeizaam verliep. Online zijn er reeds speculaties dat John McGuinness eventueel al zijn krachten zou opsparen en enkel de Senior TT meerijden, al lijkt die theorie ons nogal vergezocht. To be continued.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.