PACEMAKER, BELFAST, 5/8/2015: Guy Martin (Tyco BMW) during practice at the Ulster Grand Prix at Dundrod today. PICTURE BY STEPHEN DAVISON

Geen Guy Martin op TT of Man

Op de Facebook pagina van de uiterst populaire Britse racer werd gisteren het volgende gepost: “Ik ben toe aan iets nieuws. Al elf jaar neem ik deel aan de TT. Het enige dat ik gedaan heb sinds ik 18 was, op het sleutelen aan vrachtwagens na, is met motoren racen. Nu wil mijn brein iets anders.”

Guy nam deze beslissing eigenlijk reeds toen hij in het hospitaal lag na zijn zware crash in de Ulster Grand Prix. Hij spreekt al drie jaar over deelname aan de Tour Divide, de naar eigen zeggen zwaarste mountainbike race ter wereld die gehouden wordt in Amerika, en heeft nu besloten dat het moment is aangebroken om hiervoor te kiezen. De timing van het evenement valt namelijk samen met de TT.

Waarschijnlijk geen straatraces, maar wel nog een topsnelheidspoging voor Guy Martin dit jaar.
Waarschijnlijk geen straatraces, maar wel nog een topsnelheidspoging voor Guy Martin dit jaar.

Is Guy Martin de zoveelste die de motorhelm inruilt voor de fietspot? Gelukkig niet: “Ik ben helemaal niet klaar met motoren. In de lente ga ik een poging wagen om het Wall of Death record te breken en in de zomer doe ik een gooi naar een topsnelheidsrecord. Indien ik nog op straat race, dan zal het met het TAS team zijn en wie weet kan ik na de Tour Divide geen trappers meer zien. Of misschien wil ik nooit meer op straat racen met de motor, we zullen wel zien.” Via de Britse website Visordown horen we dan weer dat Guy Martin in 2016 zou aantreden in het British Rallycross Kampioenschap, waarin hij achter het stuur zou kruipen van een 600 pk sterke, vierwielaangedreven Ford Focus WRC. De volledige post van Guy kan je hier lezen.