Finalisten Project Street Twin bekend

Afgelopen zaterdag tijdens de Bonneville VIP Launch Party, gehouden in het Pier 15 skatepark in Breda, werden de finalisten van Project Street Twin bekend gemaakt. Alle 11 motoren die deelnamen aan de door Triumph Benelux uitgeschreven competitie tekenden present in een fraai decor. Zowel voor België als Nederland werden de drie finalisten bepaald aan de hand van het aantal facebook likes, vervolgens werd van elk land de winnaar gekozen door een vakjury.

Uit de Nederlandse inzendingen ging de overwinning naar Triumph Groningen met hun prachtige ‘Salt Lake Racer’ en voor België trok de originele ‘Street Tracker’ van Triumph Wevelgem aan het langste eind. De finalisten zullen het tegen elkaar opnemen voor de Benelux overwinning in een laatste stemronde die zal plaatsvinden op het Salon van Brussel en tijdens de Motorbeurs in Utrecht.

Team Triumph Wevelgem, de gelukkige winnaar voor België.
Triumph Wevelgem, de gelukkige winnaar voor België.

Vanaf de Bigtwin Bike show, waar de resultaten voor het eerst aan het publiek gepresenteerd werden, kon het publiek stemmen op hun favoriet via Facebook en op de Triumph stand in Houten. Uit deze eerste publieksronde is per land een top drie gekomen die afgelopen zaterdag aan een vakkundige jury werd voorgelegd. In Nederland verkoos het publiek, naast de ‘Salt Lake Racer’ van Triumph Groningen, de ‘Vintage #54’ van Motorcentrum Eibergen en de ‘Roké Special’ van Roké Motors uit Mijdrecht tot de favorieten. In België haalden de ‘Street Racer’ van BMC Assenede, de ‘Spitfire’ van TC Moto en uiteraard de ‘Street Tracker’ van Triumph Wevelgem – die blijkbaar ook hevig geapprecieerd werd in Brazilië – de top drie uit.

De heel originele Salt Lake Racer van Triumph Groningen haalde het hoogste schavot voor Nederland.
De heel originele Salt Lake Racer van Triumph Groningen haalde het hoogste schavot voor Nederland.

De vakjury bestond uit Ben Kennepol – Bigtwin, Tim Dekkers – Classic & Retro, Daan Borsje – Moto Adonis, Zoran Holtkamp – Rusty Gold Motorshop, Robin Ernste, Mike de Graeve , Ron Betist – Triumph Twin Community /Triumph Owners Club Nederland en op afstand werd er gestemd door wereldkampioen custom bouwer Fred Krugger. Zij beoordeelden de projecten op hun looks, creativiteit, originaliteit, vakmanschap, afwerking en uiteraard de naleving van het regelement. Uit de Nederlandse inzendingen gaf de handgemaakte kuip de doorslag en ging de ‘Salt Lake Racer’ er met de overwinning van door. Onze Creative Guy die ter plaatse was, merkte hier ook het originele Triumph logo achterlicht op en het gebruik van de duovoetsteunen voor de bestuurder. Voor België was er meer discussie, maar uiteindelijk was het de ‘Street Tracker’ van Triumph Wevelgem die het goud pakte.

“De totale toegevoegde waarde aan materialen inclusief manuren, mocht niet meer dan 5.100 euro bedragen”

Het doel van Project Street Twin is om aan te tonen dat een Triumph Custom ook voor de niet-sleutelaar betaalbaar is. Daarom is in het regelement van de Build-off een limiet gesteld aan de uiteindelijke verkoopprijs van de omgebouwde Street Twins. Zo mocht de totale toegevoegde waarde aan materialen inclusief manuren, niet meer dan € 5.100,00 bedragen, waarmee de uiteindelijke verkoopprijs voor Nederland op € 15.000,00 en in België op € 14.000,00 komt. Hieronder vind je alle creaties nog even op een rijtje.

finalist-nl-genomineerd-salt-lake-racer-triumph_groningen
‘Salt Lake Racer’ door Triumph Groningen
finalist-be-genomineerd-street-tracker-triumph-wevelgem
‘Street Tracker’ door Triumph Wevelgem
black-night-mc-rijen
‘Black Night’ door Motorcentrum Rijen
street-twin-xl-cmb-verdeyen
‘Street Twin XL’ door CMB Verdeyen
dragon-door-blom-motoren
‘Dragon’ door Blom Motoren
black-jack-waterloo-bikes
‘Black Jack’ door Waterloo Bikes
genomineerd-be-spitfire-tc-moto-zaventem
‘Spitfire’ door TC Moto
genomineerd-nl-vintage-54-motorcentrum-eibergen
‘Vintage #54’ door Motorcentrum Eibergen
genomineerd-nl-roke-special-roke-motors-mijdrecht
‘Roke Special’ door Roké Motors Mijdrecht
genomineerd-be-street-racer-bmc-assenede
‘Street Racer’ door BMC Assenede
silver-bullet-promotor
‘Silver Bullet’ door Promotor