Febiac: motorverkoop blijft stijgen

Of het nu te maken had met de lange nazomer, of het groeiende mobiliteitsprobleem, daar hebben we het raden naar. Feit is dat de motorverkoop in België blijft stijgen, hoewel de groei nu wel wat lijkt te stagneren. In november tekende Febiac een stijging van 4,5% op in de inschrijvingen van nieuwe motoren. 

De verkoop van nieuwe motoren blijft dus in de lift zitten. In totaal werden er in november 832 nieuwe motoren verkocht. Dat is heel wat minder dan de cijfers eerder dit jaar, maar het is nog altijd 4,5% meer ten opzichte van november vorig jaar. Het jaartotaal komt zo  voorlopig 10,5% hoger uit dan vorig jaar.

Bovenaan in de top 3 van best verkopende merken in november vinden we nog steeds Honda met 98 verkochte motoren. De rest van de top 3 is wel danig door elkaar geschud. Op de tweede plek vinden we nu KTM met 89 verkochte exemplaren. Dat is bijna een verdubbeling van de verkoopcijfers van november vorig jaar. Piaggio sluit de top 3 af. Het scootermerk doet het dus opvallend goed met de winter in aantocht.

Over het hele jaar genomen, blijft de top 3 ongewijzigd. Yamaha doet het nog steeds het beste qua verkoop. In totaal rolden er tot nog toe 3025 nieuwe motoren van het Japanse merk de showrooms uit, oftewel 16,39% meer dan vorig jaar. BMW en Honda vervolledigen nog steeds de top 3. In tegenstelling tot september, toen de verkoopcijfers van beide merken leken te stagneren, zitten ze nu opnieuw lichtjes in de lift. Grote opvaller daar is Benelli, die in oktober maar liefst 130 motoren verkochten en daarmee een groei van 4.633,33% optekenen.

 

Overzicht November 2018
Overzicht 2018

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.