Fat Bob met een vuil kantje

Harley Davidson Fat Bob, dat roept bij de meesten onder ons meteen beelden op van een cruiser op Amerika’s eindeloze highways met aan de horizon de Grand Canyon die opdoemt bij een majestueuze zonsondergang. Of ook niet… Als je flat track piloot bent, dan wil niets liever dan er es goed mee in de modder duiken.

En dat was precies wat Grant Martin, de Britse flat track piloot deed, met een geleende Fat Bob van Maidstone Harley-Davidson dan nog. “Ik was wat nerveus in het begin om met de motor het veld in te duiken”, vertelt hij. “Ik deed daarom eerst een paar rondjes over het parcours om wat te wennen aan de Fat Bob, maar dit duurde niet lang. Al snel kon de fun echt beginnen en ik moet eerlijk zijn, ik had nooit verwacht dat zo’n zware motor dit zou aankunnen. Op een of andere manier is Harley-Davidson erin geslaagd om een 300kg zware motor te laten aanvoelen als een gooi-en-smijt-fietsje”, aldus Grant.

“Ik had de grotere Milwaukee-Eight 114 Big Twin versie. De vermogensafgifte was echt boterzacht en de power onderin is een droom.” Opmerkelijk detail: de motor stond helemaal in road trim. “De motor was, op de geweldig klinkende RaceFit uitlaat na, gewoon volledig standaard, inclusief de straatbanden!”, gaat Grant verder.

©Steph Staff

Het ziet ernaar uit dat hij aardig zijn best gedaan heeft om de motor door het vuil te halen, ondanks het feit dat het 1868cc monster er eerder uitziet alsof het dwars door de jumps wil gaan, in plaats van eroverheen. Respect voor Grant om met dit beest de modder in te duiken, maar we betwijfelen hij ermee in de Hooligan Dirt Track Series zal racen…

©Steph Staff

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.