Extra veiligheidsmaatregelen Autosalon

De organisatoren van het autosalon van Brussel volgende maand nemen extra veiligheidsmaatregelen. Alle bezoekers zullen gefouilleerd worden.

Het autosalon is met meer dan een half miljoen bezoekers één van de drukst bezochte evenementen in ons land. Organisator Febiac heeft daarom samengezeten met de politie en het OCAD. Er wordt gevraagd aan de bezoekers om geen rugzakken of tassen mee te nemen en er zullen slechts twee ingangen open zijn. Wie met de auto naar het salon komt zal via parkeerterrein C een toegangscontrole krijgen in een 40m lange tent. Wie met de metro komt, wordt in paleis 10 gefouilleerd. Daags voor de opening worden de expohallen doorzocht op explosieven.

Pierre Lalmand, directeur-generaal van het Salon stelt hetvolgende: “Wij zoeken naar een goede combinatie van comfort en veiligheid.Wij sparen kosten nog moeite om de veiligheid te garanderen. Extra controles van de bezoekers horen daarbij, maar wij staan er op dat dit in de best mogelijke omstandigheden gebeurt. Daarom voorzien wij een aangepaste infrastructuur. Wij rekenen op de medewerking en het begrip van onze bezoekers om niet met tassen en rugzakken naar het Salon te komen. Draagtasjes om folders en informatiebrochures te kunnen meenemen zullen op heel wat stands verdeeld worden. En wie via autosalon.be een ticket koopt, vermijdt tijd te verliezen aan de kassa’s, ook al hebben we ook daar extra capaciteit en beveiliging voorzien.”