Eindelijk: nieuwe Triumph Daytona!

Hoera, Triumph heeft de eerste teaser losgelaten van de langverwachte Daytona. Dat wordt geen 765, maar een 660 – althans dat hebben we uit goede bron. Hiermee sluiten de Britten aan in het rijtje van niet-zo-superhete-middenklasse-sportbikes die het motornieuws momenteel domineren.

Nog niet zo heel lang geleden was de Street Triple 660 S met verre voorsprong de leukste én betaalbaarste 100pk motor op de markt. Ok, ok, officieel was het 94pk, maar voor 8.500 kon je simpelweg niets beters vinden – stiekem gaven ze bij Triumph Benelux toe dat hij té goedkoop geprijsd was. Toch bleef het een geheimtip omdat hij zo in de schaduw van zijn R en RS broertje stond. Dankzij de inflatie en een aangepaste prijzenpolitiek kost zo’n S nu 9.395 euro, waarmee je meteen ook wel een beeld krijgt van het prijskaartje waarop een Daytona 660 zou eindigen.

Maar kom: een 100pk lichte sportfiets met een triple, dat zou toch een uiterst aangename afwisseling zijn van de brave tweecilindertjes uit pakweg de R7 of Aprilia 660? Op 9 januari valt het doek en weten we of er voortaan een triple klaarstaat om zich te meten met het tweecilinder geweld in de middenklasse…