8H Spa Motos: organisatoren slaan handen in elkaar

PHA heeft besloten om dit jaar samen te werken met DG Sport voor de 8 uur van Spa Motos op 7 en 8 juni 2024! Een beslissing die volgens insiders nodig was, omdat afgelopen editie van de 24Hmotos slechts 9.000 bezoekers kon trekken. Jammer, want het blijft één van de mooiste motorevents uit de Benelux.


Persbericht:

“DG Sport gaat de uitdaging aan om de 8H van Spa groot te maken!”
 
“We zijn ervan overtuigd dat 8 uur het ideale formaat is voor de Belgische ronde van de FIM EWC, zegt Christian Jupsin, oprichter van DG Sport. Door de knowhow van PHA en DG Sport te combineren, hebben we alle ingrediënten om van deze etappe van het wereldkampioenschap een groot succes te maken.”
 

“PHA zal vertrouwen op de kennis van de teams van DG Sport en hun uitgebreide kennis van de regio. De 8 uur van Spa wordt op zondag 09 juni gevolgd door een speciale trackday. Enkele piloten uit het EWC-kampioenschap blijven op zondag om de deelnemers te coachen! We hebben besloten om de organisatie van deze dag toe te vertrouwen aan DG Sport, die de datum ook hebben opgenomen in hun Bikers’ Days kalender. 2 tickets voor de 8 Uren van Spa zullen worden aangeboden aan elke deelnemer” legt Claude Michy uit.

DG Sport en motorevenementen hebben een lange geschiedenis! Dankzij passie en expertise organiseert het bedrijf uit Theux al een kwart eeuw Bikers’ Days op het circuit van Spa-Francorchamps en op andere prestigieuze circuits die door de MotoGP worden gebruikt! De 6 Heures Motos, eveneens georganiseerd door DG Sport, is uitgegroeid tot de grootste motor-endurancerace in België, voorbehouden aan amateurcrews. 
 
“Met onze motorevenementen hebben we het genoegen om een grote klantenkring van liefhebbers van langeafstandsraces aan te trekken, zegt Florian Jupsin, hoofd motorevenementen bij DG Sport. De 8 Hours of Spa Motos wordt een spectaculair evenement in juni en de perfecte aanvulling op het Bikers’ Festival in augustus.” 
 
We zullen de komende maanden waarschijnlijk veel horen over de 8 uur van Spa Motos, waarbij PHA en DG Sport vastbesloten zijn om alles te doen wat in hun macht ligt om het belang en het prestige aan te tonen van wat een van de vier rondes is van de mondiale endurancecompetitie op twee wielen…