Duits gerecht bevestigt: Alpinestars kopieerde Dainese D-Air technologie

Het is geen geheim dat Dainese en Alpinestars het al een tijdje aan de stok hebben met elkaar. Beide Italiaanse merken brachten ongeveer gelijktijdig hun eerste airbagkledij op de markt, maar volgens Dainese was Alpinestars’ Tech Air systeem simpelweg een kopie. De rechtbank van München in Duitsland bevestigd nu dat Alpinestars bepaalde Dainese patenten geschonden heeft.

Eerder in 2017 werd Alpinestars al veroordeeld voor het schenden van patent EP 2 412 257 B1, maar dit werd aangevochten door het merk en niets houdt de Italianen tegen om de zaak voor het Duitse federale hooggerechtshof te brengen.

De legale strijd kan en zal dus waarschijnlijk nog een tijdje doorgaan, want de gevolgen voor Alpinestars zijn mogelijk enorm. Het merk zou niet alleen alle Tech Air producten van de markt moeten halen in Duitsland, er zou ook een vergoeding voor Dainese en alle huidige Tech Air eigenaars aan te pas komen.

Daarnaast is er tenslotte nog de onbetaalbare imagoschade, om niet te beginnen over het belang van de airbagtechnologie voor de toekomst van motorkledij.

Met nog enkele gelijkaardige rechtszaken in het verschiet in o.a. Frankrijk en Groot-Brittannië, hoeft het weinig uitleg dat de toekomst van Alpinestars momenteel aan een zijden draadje hangt.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.