Ducati testrijder Pirro over Stoner: “Zijn bijdrage was beperkt.”

Michele Pirro doet mee in de eerste MotoGP test in Valencia voor 2019. Na het afscheid van ex-wereldkampioen MotoGP Casey Stoner is Pirro Ducati’s enige testrijder. Over de bijdrage van de Australiër in de voorbije jaren is Pirro erg bondig: “Stoner reed niet meer dan 40 rondjes in Sepang.”

Danilo Petrucci vult de leegte die in de Ducati pitbox werd achtergelaten door het vertrek van Stoner en Lorenzo. Michele Pirro miste op een haartje na nog een podium in de laatste GP, maar kijkt er naar uit om samen te werken met Petrucci. “De GP18 is een goede basis, al ben ik er zeker van dat we de motor nog beter kunnen maken. Ik ken Danilo al langer en het is sowieso gemakkelijker om samen te werken met een landgenoot.”

Vorig jaar werd de GP18 slechts voorgesteld in Sepang door technische problemen. Dat zou dit jaar vlotter moeten lopen: “Ik had te weinig vertrouwen in de motor tijdens de beginfase. Dat zie je ook terug in de resultaten. Het zorgde er wel voor dat we creatief op zoek moesten naar oplossingen voor de problemen, wat de motor serieus verbeterde.”

Samen met Andrea Dovizioso heeft Ducati voor 2019 een volledig Italiaans trio klaar en dat vinden ze in Bologna uiteraard erg speciaal. Des te meer omdat de testrijders onderling goed overeenkomen. “Ik train vaak samen met Andrea en Danilo ken ik ook al jaren. Onze tegenstanders zijn erg sterk en we moeten dus samenwerken om ze te kloppen. Wat betreft het vertrek van Stoner en zijn bijdrage aan de GP18 kan Pirro het niet laten om heel sceptisch te reageren. “Hij reed niet meer dan 40 rondjes in Sepang en zijn echte bijdrage is dus moeilijk te achterhalen. Het staat wel vast dat het meeste werk aan de GP18 door iemand anders gedaan werd…”

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.