Voor extra realisme steek je hete kolen onder je bureaustoel of sofa.

Ducati kondigt 90th Anniversary computerspel aan

Gamen, altijd een succes op een verjaardagsfeestje. Op een gevoelloze playstationduim en het occasionele epilepsieaanvalletje na blijft iedereen rustig aan de kijkkast gekluisterd en wordt de boel niet afgebroken. Dat moet ook Ducati gedacht hebben, want gameproducent Milestone maakt een speciale Ducati-versie van hun spel ‘Ride’.

Vanaf juni zal het spel verkrijgbaar zijn in Italië voor de Playstation 4, XBox One en PC, maar helaas niet voor de spelconsoles van de vorige generatie zoals de XBox 360 en de PS3, in tegenstelling tot het originele Ride-spel. De naam van het spel is vrij voorspelbaar, maar een hele mondvol: ‘Ducati – 90th Anniversary The Official Videogame.’

Schermafbeelding 2016-05-06 om 14.43.46
Voor extra realisme steek je hete kolen onder je sofa of bureaustoel…

Wat je mag verwachten? Een motorspel met alleen maar keuze uit Ducati’s, 39 om precies te zijn, waarvan er 29 niet opgenomen waren in het Ride-spel. De modellen zijn verdeeld in verschillende periodes uit Ducati’s rijke geschiedenis met de 500 Pantah, 750 F1, de eerste Monster 900, de Panigale Superleggera en Andrea Dovisioso’s Desmosedici GP15 MotoGP racemotor als enkele uitschieters. De circuits? Vijf stratencircuits en acht bestaande permanente omlopen waaronder Imola, Alméria, Road America, Magny Cours, Donington Park en Sugo. Nieuwe aanwinst ten opzichte van Ride is het Misano Circuit, niet toevallig traditioneel de thuisbasis van de Wold Ducati Week. Tenslotte krijg je er ook nog een virtuele versie van het officiële Ducati Museum bovenop. Allemaal heel indrukwekkend, maar hoe realistisch het ook mag zijn, wij gokken dat het niet kan tippen aan buitenspelen in het zadel van een echte Ducati.

Uit ervaring weten we dat het Ducati Museum in het echt toch iets extra heeft.
Uit ervaring weten we dat het Ducati Museum in het echt toch iets extra heeft.

 

Kawa Cut